2017. június 1.

EGYSZERŰ, RIBIZLIS KEVERT SÜTEMÉNY (könnyű és finom)

 nagyon finom, ribizlis kevert sütemény

Beérett az első adag ribizlim, így azonnal süteménybe került. A recept semmi különös, a múltkori sárgabarackos jól bevált receptjét használtam. Isteni finom ribizlivel-jó sok ribizlivel 😜Tényleg nem szabad sajnálni belőle, a tésztából pedig a cukrot ne spórold ki, mert a fanyarkás ribizli kívánja a cukrot.
Ez egy remek recept, meggyel, cseresznyével, sárgabarackkal, áfonyával......remekül működik.

Hozzávalók

4 tojás
15-20 dkg cukor vagy édesítő
1,5 dl étolaj
1,5 dl tejföl
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 csipet só
1 tálka ribizli (20 dkg)
porcukor a szóráshoz



Elkészítés

A tojásokat a cukorral verd addig, hogy sűrű, habos-krémes legyen-ez eltart pár percig.
Majd add hozzá az olajat és a tejfölt, keverd egyneműre a keveréket.
A sütőport, sót vegyítsd el a  liszttel, majd add a tojásos keverékhez.
Legvégül keverd bele a ribizli 2/3 részét.
Egy 30 x 30-as tepsit (lehet nagyobb is, mert ebben nagyon magas lesz a sütemény) bélelj ki sütőpapírral, majd zúdítsd bele a masszát, a tetejére szórd rá a maradék ribizlit.
A 175 fokra előmelegített légkeveréses sütőben süssed aranybarnára, k.b.35 perc, de amennyiben nagyobb tepsit használsz kevesebb lesz az idő.
Az elkészült süteményt gazdagon porcukrozd le és szeleteld tetszőleges formára.

Tipp: reszelt citromhéjjal vagy 1 vaníliarúd kikapart magjával még ízletesebbé teheted.


a legfinomabb ribizlis kevert süti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nyomtat