2015. december 6.

CSILIS PÁCOLT CSIRKEMELL CSÍKOK PANKO MORZSÁBA FORGATVA-RIZIBIZIVEL

csilis pácolt csirkemell csíkok panko morzsában és rizibizivel

Lehet, hogy fura ez a párosítás, mivel ázsiai ihletésű a hús, akkor mi a fenét keres mellette a jó öreg rizibizi. Azért került mellé, mert istenien illenek egymáshoz. A csípős, ropogós csirkemell ízét remekül kiegyenlíti az édeskés zöldborsó.  A rizibizi illatos jázmin rizsből készült, ami szintén az előnyére írható. 


Hozzávalók

1 csirkemell filé

4 evőkanál chili szósz
2 evőkanát osztrigaszósz
2 evőkanál olívaolaj
3 gerezd fokhagyma

1 nagy csomag panko morzsa
1 tojás
2 evőkanál hideg víz
2 csipet só
keményítővel elkevert liszt

olaj a sütéshez

1 bögre jázmin rizs
2 bögre víz
1 bögre zöldborsó
1 csokor friss petrezselyem
1 kisebb fej vöröshagyma
1 t.k. só


Elkészítés

A pác hozzávalóit tegyük egy tálba és alaposan keverjük össze.
A csirkemellet csíkozzuk fel, majd tegyük a pácba ás alaposan masszírozzuk be vele a húsokat.
Hagyjuk állni legalább fél órát, de csak előnyére válik, ha tovább pácolódik.
A hagymát tisztítsuk meg és vágjuk nagyon apróra.
Egy  lábasba hevítsünk kevés olajat és dinszteljük meg benne a hagymát.
Az üveges hagymára szórjuk a kimért rizst, kevergessük össze, hagyjuk kicsit kifehéredni, majd öntsük fel a dupla mennyiségű vízzel. Adjuk hozzá a sót és fedjük le.
Vegyük kicsire a lángot és 10 percig ne nyúljunk hozzá, majd borítsuk a tetejére a fagyasztott borsót és fedjük vissza.
5 perc elteltével egy villával keverjük össze, húzzuk le a tűzről és hagyjuk lefedve, hogy jó puha legyen.
A pácolt husikát panírozzuk be a szokásos módon, de előtte óvatosan sózzuk, hiszen az osztrigaszósz elég sós. A liszthez azért kevertem keményítőt, hogy még ropogósabb legyen a végeredmény. A pankot óvatosan nyomkodjuk a húsra, mivel ez elég durva és szilánkos szemcsékből áll, így könnyebben le is pereg.
Hevítsünk olajat és süssük ropogós aranybarnára. papírtörlőre szedjük ki az elkészült falatokat.
A rizshez tálalás előtt keverjük a finomra vágott petrezselymet és tekerjünk rá kevés fekete borsot.

Jó étvágyat kívánok :)






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...