2015. május 17.

HÚSOS KOSÁRKÁK

húsos kosárkák

Ha a lányomon múlna akkor hetente ennénk bolognai spagettit, ezért folyton folyvást trükkökhöz folyamodom, hogy változatosabbá tegyem ezt az ételt, így születtek most ezek a ropogós rétestésztába töltött kis bolognai kosarak. No meg az is közrejátszott, hogy vettem kész réteslapokat és szinte az egész csomag használhatatlan volt, mert mindenhol össze volt ragadva és képtelenség volt egészben lehámozni a rétegeket egymásról. Kidobni nem akartam, de a cafatok a kosárkák kialakítására tökéletesek voltak. Itt szeretnék gratulálni a vicces hangulatukban lévő gyártóknak.

Hozzávalók

Töltelék

50 dkg sertés-marha darálva, vegyesen
1 nagy fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
4 dl sűrített paradicsom
2 babér
1 k.k. só
1 k.k bors
1 t.k. oregánó
1 k.k. bazsalikom
1 k.k. rozmaring
2 evőkanál olíva

1 csomag réteslap

2 szem közepes burgonya

15 dkg ízes sajt, nálam Cheddar

Besamelmártás

1 csapott evőkanál liszt
1 csapott evőkanál vaj
2 dl tej
bors
szerecsendió

10 dkg vaj a kenegetéshez



Elkészítés

Először is kezdjük a töltelékkel. Kevés olíván pirítsuk le a húst, adjuk hozzá az apróra vágott hagymát. Majd fűszerezzük és öntsük fel a paradicsomlével, ha nagyon sűrű kicsi vízzel hígítsuk. Főzzük sűrű raguvá.
A besamelmártáshoz a lisztet a vajjal csomómentesen hevítsük fel, kevergessük, majd apránként jöhet a tej és a fűszerek. Közepesen híg mártássá főzzük össze.
A muffin sütőt vajazzuk ki.
A réteslapokat kockázzuk fel 20 x 20 centis darabokra, kenegessük át olvasztott vajjal, majd minden mélyedésbe nyomkodjunk el 3 réteslapot rétegenként elforgatva, hogy szépen túllógjanak a sarkai. Nekem nem lettek túl szépek és szabályosak, mert cafatokból ragasztgattam össze.
Minden kosárka aljára helyezzünk egy karika burgonyát. Ezt azért tettem bele, hogy ne ázzon szét az alja.
A burgonyára kanalazzunk a raguból, a ragura tegyünk egy szelet sajtot, majd öntsük nyakon a besamelmártással.
200 fokos sütőben süssük ropogós, aranybarnára.
A sütőből kivéve várjunk 5-10 percet, majd egy spakli segítségével óvatosan emeljük ki. Friss kevert salátával vagy bármilyen nekünk tetsző salátával fogyasszuk.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...