2015. február 18.

NAGYON CSOKIS MUFFIN CHILIVEL

chilis csokoládés muffin

Nem ezek a muffinok a világ legszebbjei, viszont nagyon finomak.  A tésztája nagyon klassz, a brownie-hoz hasonlít egy kicsit, nem az a fűrészporos amivel gyakran találkozunk.

Hozzávalók

12 dkg vaj
15 dkg liszt
10 dkg mandula
10 dkg étcsokoládé
2 t.k. kakaó
1 k.k. chili
2 t.k. sütőpor
2 tojás
10 dkg cukor
3 dl tej
1/2 k.k. só
5 dkg fehér csokoládé
5 dkg csokoládélencse
krém a tetejére (nálam dr. Oetker csokikrém+ tej)
reszelt fehér csokoládé


A recept elkészítése

Vízgőz felett olvasszuk fel a csokoládét a vajjal.
A mandulát pörköljük meg és daráljuk le.
A lisztet, mandulát, kakaót, chilit, sütőport és a sót vegyítsük el egymással(száraz hozzávalók).
A tojást keverjük ki a cukorral majd a tejjel, majd adjuk hozzá a vajas csokoládét (nedves hozzávalók). Végül vegyítsük a liszthez és szórjuk bele a csokidarabokat.
Nem kell gép hozzá egy sima habverővel könnyen összedolgozható és nem is szabad  túlkeverni
A formát béleljük ki kapszlikkal.
A sütőt melegítsük elő 170 fokra, légkeveréssel.
Kanalazzuk a kapszlikba a masszát. 12 darabra elegendő, majd tegyük a sütőbe és 20-25 perc alatt süssük készre. Ellenőrizhetjük tűpróbával.
Én most a krémet lusta háziasszony módjára oldottam meg dr. Oetker csokoládés tortakrémet felvertem hideg tejjel és már tettem is a sütik tetejére.
Aki nem szereti a pikánsabb desszerteket, hagyja ki a chilit, akkor egy nagyon csokis sütit kap, de a sót nem szabad kispórolni, mert az hozza ki igazán a csokoládé ízét.
Természetesen csodásan dekorálható, de nálam ez most kimaradt :)





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...