2015. február 13.

CSÁSZÁRMORZSA ALMÁVAL

almás császármorzsa

Ki ne ismerné, ezt a nagyon könnyen és gyorsan elkészíthető  desszertet. Lehet morzsásra készíteni, vagy nagy darabosra, tehetünk bele mazsolát, vagy almát, vagy egyszerűen csak magában, mindenhogy finom, úgyis a tetejére kerülő lekvár fogja meghatározni.
Az én definícióm a császármorzsára, hogy sűrű palacsintatészta rántottaként elkészítve.
Mi jobban szeretjük, ha alma is kerül a tésztába, mert így sokkal szaftosabb lesz, nem szárad ki, ha alaposan megpirítjuk.

Hozzávalók

25 dkg liszt
3 dl tej
1 hatalmas alma v. 2 kisebb
4 tojás
8 dkg vaníliás cukor
1 csipet fahéj
1 evőkanál aranymazsola
1 citrom reszelt héja
8 dkg vaj
házi sárgabaracklekvár


Elkészítés

A tojásokat verjük habosra a cukorral.
A lisztet borítsuk egy nagy tálba.
A felvert tojásokhoz öntsük a tejet, majd keverjük el. Először csak 2,5 deci tejet adjunk hozzá és a végén, ha túl sűrűnek látjuk a masszát, még pótolhatjuk.
A vaj felét olvasszuk fel és adjuk a tejes tojáshoz, majd apránként keverjük a liszthez egy habverővel, szorgosan kevergetve.
Reszeljük le az almát, reszeljük hozzá a citromhéjat - az sem baj, ha 1-2 csepp citrom is belemegy, adjuk hozzá egy kis fahéjat, majd keverjük a tésztához a mazsolával együtt.
A maradék vajat olvasszuk fel 1 tapadásmentes serpenyőben és öntsük rá a masszát. Közepes lángon süssük. Kukkantsunk alá, ha piros az alja, akkor kezdjük el kevergetni. Megfordítani nehéz, mivel folyik a teteje, ezért én úgy bánok vele, ha rántotta lenne.
Ha kell pótoljuk a vajat és süssük addig, amíg kissé megpirul.
Melegen házi sárgabaracklekvárral és almaszeletekkel tálaljuk.
Nem szép, de finom és egyszerű étel.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...