2014. május 8.

ROZMARINGOS MUSTÁRBAN PÁCOLT SERTÉSSZŰZ SNIDLINGES BURGONYASALÁTÁVAL ÉS GRILLEZETT ZÖLDSPÁRGÁVAL

mustárban pácolt sertésszűz

Imádom a sertésszüzet! Mindig jó vastagra hagyom, olyan steak - jellegűnek. Puha, omlós, szaftos a végeredmény, egyszerűen tökéletes. Általában egy bacon szeletbe tekerem, de ezt a lehetőséget most átadtam a spárgának. Mennyei ebéd volt :)

Hozzávalók

fejenként 2 vaskos szelet sertésszűz

páchoz

dijoni mustár
olíva
2 gerezd fokhagyma
1 t.k. durvára vágott tarka bors
rozmaringágak

1 köteg spárga
6 dkg szeletelt bacon

1 kg kifliburgonya

hideg víz
ecet
édesítő

dresszing

1 nagy doboz tejföl
1,5 dl sűrű majonéz
2 k.k. dijoni mustár
1/2 k.k. fehér bors
1 e.k. nyírfacukor (v. cukor)
1/2 dl száraz fehérbor
pici só
1 nagy csokor snidling


Elkészítés 

A húst pácoljuk be. Kenjük be vékonyan a dijoni mustárral, szórjuk meg durvára vágott tarka borssal, hintsük meg vékonyra szeletelt fokhagymakarikákkal, öntsük fel étolajjal, tegyünk mellé 1-2 rozmaringágat és a hűtőben pihentessük 1-2 napig. Tehát érdemes előre gondolkozni ennél az ételnél.
A burgonyát főzzük meg sós vízben. A megfőtt burgonyát hámozzuk meg és karikázzuk még melegen salátalébe. A salátalevet ecet, víz és édesítő keverékéből állítsuk össze ízlésünknek megfelelően. Ebben a lében hagyjuk kihűlni.
Készítsük el a dresszinget. A majonézt keverjük el egy nagy pohár tejföllel, ízesítsük, pici sóval, borssal, édesítővel, dijoni mustárral és kevés fehérborral. Keverjük el egyenletesen, majd egy csokor friss snidlinget vágjunk nagyon apróra és keverjük a dresszinghez.
A bepácolt húsokat vegyük ki az olajból, sózzuk meg, hintsük meg rozmaringgal és egy forró serpenyőben minden oldalát süssük meg, majd tegyük 200 fokos sütőbe 5 percre.
A spárgát 5-6 darabonként bugyoláljuk 1-1 csík baconbe, szórjuk meg kevés rozmaringgal, és forró serpenyőben süssük addig, hogy ropogós legyen a bacon. Én most alaposan megsütöttem a spárgát, mert a gyerek csak így eszi meg, de szerintem 2 perc hőkezelés elegendő neki, ha  zsenge.
Nagyon finom, jó étvágyat :)



4 megjegyzés:

  1. Csodás tálalás, nagyon finomat főztél-sütöttél! :)

    VálaszTörlés
  2. Hű, de guszta! Szeretjük a szűzérmét, olyan finom és különleges hús fajta... Nagyon jól néz ki!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...