2014. április 22.

ZÖLD SPÁRGÁS, LAZACOS PITE AZAZ QUICHE

spárgás lazacos quiche

Gondolom mindenki degeszre ette magát az ünnepek alatt, így jól jöhet egy könnyed és isteni pite a megviselt gyomroknak. Mondjuk nálam mindig biztos befutó.

Hozzávalók

töltelék

1 köteg zöld spárga
1 köteg újhagyma
15 dkg füstölt lazac
3 dl habtejszín
3 egész tojás
6-8 koktélparadicsom
1/2 k.k. reszelt szerecsendió
1/2 k.k. fehér bors
1 csipet Cayenne bors
1/2 k.k. só 
10 dkg reszelt sajt

tészta

25 dkg liszt
12,5 dkg vaj
1 tojássárgája
1 csipet só
3 e.k. hideg víz



Elkészítés

Először a tésztát készítjük el.
A lisztet, hideg és felkockázott vajat, 1 tojássárgáját és sót egy edényben összedolgozzuk. A vizet apránként adjuk hozzá, nehogy  túlságosan képlékeny legyen a tészta. Amikor összeállt, tegyük fóliába és a hűtőben pihentessük fél órát.
Fél óra elteltével két fólia között nyújtsuk akkorára, hogy túlérje a piteformát, majd a sodrófa segítségével emeljük a kivajazott és lisztezett formába. Nem baj, ha elszakad, ügyesen összenyomkodhatjuk a sérült részt. Egyengessük el, majd előmelegített 180 fokos sütőben 10-15 percig süssük vakon. Babot, rizst vagy kavicsokat tegyünk nehezéknek egy sütőpapír segítségével a tésztára.
Amíg sül a tészta, a habtejszínt keverjük el a tojásokkal. Fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval, keverjük el, majd reszeljünk bele sajtot.
A félig elkészült pitét vegyük ki a sütőből, halmozzuk rá a spárgát, a feldarabolt zöldhagymát, majd borítsuk rá a tejszínes keveréket. Rakjuk körbe a paradicsomokkal. 

Tipp :A spárgát fogjuk meg a két végén és óvatosan hajlítsuk meg, ahol eltörik azt a részt dobjuk ki, mert fás, a többi biztos, hogy zsenge.

Helyezzük vissza a sütőbe és 25-30 perc alatt süssük készre.
Amikor elkészült, tekergessünk rózsákat a vékonyra szeletelt füstölt lazacokból és díszítsük meg velük a pitét.
Hidegen és melegen egyaránt finom.


spárgás lazacos pite


2 megjegyzés:

  1. Nyami, spárga és lazac szuper finom együtt:) Nálunk is hetente készül pite, remélem szép volt a húsvét, sajnos nincs időm mostanában gyakran benézni a kedvenc blogjaimra:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az a lényeg, hogy néha azért felbukkansz Trollanyu :) Nekem sincs időm mindennap minden blogot meglátogatni.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...