2013. december 21.

FOKHAGYMÁS HARCSA STEAK CITROMOS VAJMÁRTÁSSAL NARANCSOS SALÁTÁVAL

harcsa steak

Olyan nagyon finom!!! Így karácsony tájékán halálra esszük magunkat, aztán a gyomrunk hetekig nem tud magához térni. Ezt megelőzendő mi a lánnyal ennél a finomságnál tettük le a voksunkat.
Könnyen, gyorsan elkészíthető, eszméletlen finom, méltán része lehet egy ünnepi menünek és még a szervezetünket sem fogja megterhelni.

Hozzávalók

4 db.25 dkg harcsa steak( fejenként 1 db.)
1 citrom
4 gerezd fokhagyma
8 dkg vaj
bors
1/2 csokor petrezselyem

1/2 radicchio
1/3 freeze saláta
1 paprika
kevés póréhagyma
1,5  narancs
1 marék pörkölt mogyoró
1/2 dl fehér balzsamecetkrém
1 k.k. szárított oregánó
durvára vágott tarka bors

harcsa steak

Elkészítés

Amennyiben nagyon finomat szeretnénk készíteni akkor szürke harcsát vásároljunk. Bevallom ez most afrikai volt, mert iszonyú drágának találtam a másikat, de hihetetlen jóra sikeredett, így nem bántam meg a választásomat.
A legjobb filét venni  (aki szereti a bőrt, nyugodtan hagyja rajta, mert ropogósra pirul). Vágjuk le a felső és alsó végeket, csak a vastagabb húsra van szükségünk, a többi mehet harcsapaprikásba és halászlébe.
Így is közép tájon vaskosabb lesz a szelet, ezért a legvastagabb részen ejtsünk rajta 2-3 bemetszést, hogy az a rész is hamar átsüljön. Majd sózzuk és borsozzuk be,  facsarjuk rá 1 citrom levét és dörzsöljük be kevés zúzott fokhagymával. Hagyjuk 10 percet állni.
Egy serpenyőt forrósítsunk fel, tegyünk bele kevés vajat és olívát és oldalanként 3-3 perc alatt süssük szép barnára.
Egy kisebb edényben olvasszuk fel a vajat, a tetejéről szedjük le a habot. Sózzuk, borsozzuk, reszeljünk bele 2 gerezd fokhagymát és facsarjuk bele 1 citrom levét. Keverjük el és vegyük le a tűzről. Ekkor keverjük hozzá a felaprított petrezselymet.
A salátákat tépkedjük nagyobb darabokra. A pórét vágjuk vékony karikákra, a paprikát vékony csíkokra. A narancs héjának a felét reszeljük a salátára, majd pucoljuk meg és kockázzuk fel. Szórjuk meg durvára vágott tarka borssal, kevés oregánóval, facsarjuk rá 1/2 narancs levét és alaposan locsoljuk meg fehér balzsamecetkrémmel.
A mogyorót pirítsuk meg egy serpenyőben és fogyasztás előtt melegen szórjuk a salátára.
Tálaláskor tegyünk egy kupac salátát a tányérra,szórjuk meg a mogyoróval, helyezzük rá a halat, amit locsoljunk meg a vajas öntettel. Koktélparadicsomokkal díszítsük.





4 megjegyzés:

  1. Ez tényleg fantasztikusan hangzik! Bármikor szívesen kipróbálom! Nekünk már be van szerezve a süllő és most pácoltam be a vaddisznó-combot. :-P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jajjj, de nagyon finom ételek készülnek nálad Zsuzsám :) Én még bajban vagyok a menüt illetően, mert lebetegedtem és semmi hangulatom sincs még a sürgésforgáshoz.

      Törlés
  2. A harcsafilé már megvan karácsonyra, most vitázunk a családdal, hogy hogyan készüljön - ahányan vagyunk, annyiféleképpen szeretnénk! :) Nekem ez a verzió is nagyon bejön, lehet, hogy készítek pár szeletet így is! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Biztos valami nagyon finomat fogsz készíteni, abban biztos vagyok :) Remélem kapunk beszámolót :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...