2013. november 30.

RED VELVET PALACSINTA ( Vörös bársony)

Red velvet palacsinta
A Red velvet torta és bonbonkák után most jön egy palacsinta is. Lényegesen egyszerűbb és gyorsabb elkészíteni, mint a tortát, de összességében hozza az ízvilágát. 
Akik az egészséges táplálkozás elkötelezett hívei, azok most nézzenek félre. Szerintem 2 darab palacsinta elfogyasztása nem fenyeget semmi veszéllyel.

Hozzávalók

1 csésze liszt
1 evőkanál sötét kakaó
4 evőkanál vaníliás cukor
1 t.k. sütőpor
1 t.k. szódabikarbóna
2 csésze tej
1 e.k. ecet
 piros ételfesték( minőség függő), inkább por vagy gél)
1 nagy tojás
5 e.k. olvasztott vaj
1 csipet só
1 e.k. vanília esszencia

Krém

25 dkg mascarpone
1/2 citrom reszelt héja
1 e.k. vanília esszencia
2 e.k. vaníliás cukor


Elkészítés

A tejet keverjük össze az ecettel és hagyjuk állni 10 percet.
Kakaót, lisztet, sütőport és a szódabikarbónát szitáljuk össze.
A vajat olvasszuk meg.
A megaludt tejhez keverjük a festéket. ( a szín mindig a festéktől függ, vannak olyan folyékony festékek, amikből sosem lesz szép piros. Én most gélfestéket használtam, )
Üssük bele a tojást és öntsük hozzá az olvasztott vajat és keverjük szép simára, majd apránként keverjük össze a száraz és nedves hozzávalókat.
Elég sűrű masszát kapunk, de az a jó, mert vaskos kis palacsintákat szeretnénk sütni, de ha túl sűrű, akkor pici tejjel hígítsuk.
A serpenyőt egy ecset segítségével olajozzuk be és melegítsük fel. Nem szabad nagy lángon sütni a palacsintákat, mert nem sülnek át és hamar megbarnulnak.
1 kisebb merőkanállal csorgassunk kisebb pettyeket a serpenyőbe. Amikor buborékok képződnek a tetején, akkor már jó úton járunk, még fél percig süssük, majd óvatosan fordítsuk meg és rövid ideig süssük a másik oldalát is.
A krém hozzávalóit óvatosan keverjük össze.
A kész palacsintákra halmozzunk a krémből és nagyon finom hozzá, ha egy kis juharsziruppal is meglocsoljuk.

Tipp: Sajnos sütés közben megbarnul a palacsinta külső része. Ezért érdemes az első oldalát alaposan megsütni, majd a következőt csak egy kicsit. Tálaláskor a megsült oldal kerüljön alulra.


Red velvet palacsinta

4 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...