2013. augusztus 2.

GRÍZES PITE BARACKKAL ÉS SZILVÁVAL

Grízes pite

Ezt a grízes receptet megláttam Gabriellánál és azonnal eldöntöttem, hogy elkészítem. Imádom a grízalapú édességeket, így egyértelmű volt, hogy bővítem a repertoáromat ezzel a könnyen elkészíthető sütivel. Úgy tűnik, hogy ez a recept is végig fog söpörni a blogokon, mert többeknél is látom.
Gyorsan elkészül és majdnem olyan gyorsan el is fogy :)
Az eredeti recept itt olvasható.

Hozzávalók

10 dkg gríz
10 dkg liszt
8 dkg cukor
1/2 csomag sütőpor
2 db tojás
7 dkg vaj
1 t.k. vaníliakivonat
2, 5 dl tejföl
szilva
sárgabarack

Grízes pite


Elkészítés

A tojásokat a cukorral és a vaníliával habosra vertem, majd a tejföllel és olvasztott vajjal is elkevertem.
A lisztet elvegyítettem a sütőporral, majd a tojásokhoz adtam a grízzel együtt.
Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe öntöttem és hagytam pár percet állni.
A tetejét sűrűn kiraktam a gyümölcsökkel, megszórtam kevés kristálycukorral és 175 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütöttem.
Még melegen megcukroztam kicsit.
Hidegen szépen szeletelhető.
Köszönet a receptért Gabriella.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...