2013. február 4.

NARANCSOS RETEKSALÁTA RUKKOLÁVAL


Könnyű, gyors, egészséges és nagyon finom. Annyira elegem van már a télből színekre, napsütésre, friss zöldségekre és gyümölcsökre vágyom. Ezért elég sok salátát készítek, mert még a látványa is felvidít. Magában, vagy valami mellé jöhet minden mennyiségben.

Hozzávalók

1/2 csomag rukkola
2 nagy narancs
1 jégcsapretek
1 fej lila vagy fehér hagyma
1 paradicsom
1/2 citrom leve
1/2 narancs leve
extra szűz olíva
fehér balzsamecetkrém
csilipehely
pici oregánó


Elkészítés

A narancsokat filézzük ki, ha ügyesek vagyunk, de az is jó, ha gerezdekre szedjük. A hagymát vágjuk nagyon apró kockákra. Tegyük egy nagy tálba őket a rukkolával együtt. A retket vékonyan karikázzuk fel, kicsit hagyjuk sóban állni, csöpögtessük le és tegyük a narancshoz. 
A paradicsomot kockázzuk fel, de ez elhagyható, csak a gyerek miatt tettem bele. 
A narancs és citromlevet keverjük össze az olívával, oregánóval és a csilipehellyel, öntsük le vele a salátát, végül locsoljuk meg a fehér balzsamecetkrémmel.
Lehet fura a narancs, retek és hagyma társítása, de érdemes kipróbálni, mert nagyon finom. 



4 megjegyzés:

  1. Ránézni is olyan jólesik, színes, üdítő, finomságos! :)

    VálaszTörlés
  2. Egy rugóra járt ismét az agyunk!! :))): Hétvégén én is salátát készítettem ugyanilyen okokból: kellett már valami gyomorsimogató, színes, egészséges finomság....Csak az enyém nem volt ilyen szép és színes! ;-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Zsuzsa!Szerintem a te salid is szép volt és finom:) Most csokis dolog készül, látom nálad is! Így megnyugodtam, hogy továbbra is egy rugóra jár az agyunk:))

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...