2012. november 15.

KELKÁPOSZTÁVAL BOLONDÍTOTT KOLBÁSZOS BULGUR


Nagyon szeretjük a bulgurt, finom és nagyon gyorsan elkészíthető. Azzal ízesíthetjük, amivel csak akarjuk. Ismét maradékfeldolgozás ihlette ételt mutatok. Lehet köret, de önmagában is megállja a helyét egy laza ebéd vagy vacsi alkalmából. Nekem nagyon bejött :)

Hozzávalók

1 csomag bulgur
15 dkg csípős kolbász
1/2 kisebb kelkáposzta
1 vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
só, bors
1 tk. kömény
1 tk. majoránna
petrezselyem
víz
1 ek. olaj

Elkészítés

A hagymát tisztítsuk és vágjuk apróra. A kolbász kockázzuk szintén kisebb darabokra. Kevés zsiradékon süssük zsírjára a kolbászt, majd  adjuk hozzá a hagymát és dinszteljük meg a kolbász zsírjában. Amikor üveges a hagyma öntsük az edénybe a bulgurt és a vékony csíkokra vágott kelkáposzta felét. Fűszerezzük és öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje, kevergessük, majd fedjük le és 5 percig főzzük kis lángon. Figyeljük és ha szükséges pótoljuk a vizet. Amikor a bulgur megpuhult adjuk hozzá a maradék kelkáposztát és 2 perc kevergetés után vegyük le a tűzről, szórjuk meg petrezselyemmel és tálalhatjuk.
A kelkáposztát azért adom két részletben hozzá, hogy az ízét átvegye a bulgur, ekkor viszont a főzés folyamán megpuhul. A végén hozzáadott káposzta ropogós marad.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...