2012. október 17.

SZEZÁMOS KARAMELLBEN SÜLT ANANÁSZ GYÖMBÉRES BANÁNPÜRÉVEL


Ez a desszert most aztán nagyon jól sikerült!!! Annyira, de annyira finom volt, hogy le sem tudom írni:) Na, jó  én kissé elfogult vagyok, ha ananászról van szó, mert ez a gyümölcs az egyik nagy kedvencem. Tehát nehéz úgy elrontanom, hogy ne legyek odáig érte:) Került ebbe minden, mi szem- szájnak ingere, a végeredmény pedig tényleg káprázatos lett.


Hozzávalók 
3 adag

1 nagy ananász
2 db érett banán
1 lime leve és héja
1-2 ek méz
1 ek szezámmag
10 dkg cukor
6 dkg vaj
3 cl rum
1 csipet gyömbér


Elkészítés

Az ananászt pucoljuk meg és 1 cm vastag karikákra vágjuk fel.  Egy lábasban olvasszuk meg a cukrot és karamellizáljuk meg, óvatosan. Én folyton lekapkodom a tűzről és vadul kevergetem, mert könnyen elég. Amikor elértük a szép világosbarna színt, keverjük hozzá a vajat és a szezámmagot. Amikor  elolvadt a vaj öntsük hozzá a rumot (ne aromát) és tegyük bele az ananászt. Kis lángon készítsük, nehogy odakapjon!
A banánokat karikázzuk fel és egy villával pépesítsük. Adjuk hozzá a lime levét, mézet és 1 kis szárított gyömbért ( nem kell sok, csak egy picike). Keverjük simára.
Az ananászokat kb 3-3 percig süssük oldalanként.
Tálaláskor tegyünk banánpürét a tányérokra, helyezzük rá az ananászt, amit alaposan meglocsolunk a szezámos karamellel és bőséggel reszelünk a lime héjából is rá.


Nagyon gyorsan elkészül és valami csodás!!



2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...