2012. szeptember 21.

FOKHAGYMÁS KURKUMÁS TEJFÖLBEN PÁCOLT CSIRKEMELL SPENÓTOS BURGONYAPÜRÉVEL


Színes és finom, sőt egyszerű és gyors. Tökéletes egy laza ebédre vagy vacsorára.
Még mindig a paradicsomok feldolgozásával küzdök, mert ritka bő termés adatott az idén. Hála a jó égnek a mandulák is beértek. Azt sem tudom, hogy mit csináljak, a paradicsomokat hámozgassam, vagy a mandulákat törögessem. Ezért nem marad sok energiám a főzésre, de nem árt néha valamit lerakni az asztalra az éhezőknek. Szétnéztem a hűtőben és az ott fellelhető dolgokból született ez az étel. Jobban sikerült, mint gondoltam. Nekem nagyon megtetszett, mert üdítő a látványa és a színe is és az íze sem volt utolsó.

Hozzávalók

70 dkg csirkemell
70 dkg burgonya
20 dkg spenótpüré
5 dl tejföl
1 dl tejszín
10 dkg vaj
1 kk csirke fűszerkeverék
só, bors
2 kk kurkuma
5 gerezd fokhagyma

Elkészítés

A csirkét szeleteljük fel. Tegyük egy tálba. A tejfölt a reszelt fokhagymával, kurkumával a csirke fűszerkeverékkel, egy pici sóval keverjük el és öntsük a csirkére. Alaposan borítsuk be a húsit a tejfölös keverékkel és tegyük félre 1-2 órát pihenni.
A burgonyát kockázzuk és főzzük puhára. A parajt vajjal fokhagymával és sóval dinszteljük, majd a megfőtt és összetört burihoz adjuk. Vajjal és tejszínnel alaposan kikeverjük. A pácolt csirkét pici olíván süssük meg és azonnal tálaljuk . Nálunk természetesen paradicsomsaláta került mellé az asztalra.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...