2012. június 5.

ZÖLD FŰSZERES, RICOTTÁS SPAGETTI

Ricottás spagetti

Tényleg annyi ideig tart elkészíteni, ameddig a tésztát kifőzzük, tehát igazán gyors. Friss ízekben gazdag, húsmentes étel és nagyon, de nagyon finom.

Hozzávalók

25 dkg ricotta
1 cs. petrezselyem
1 cs. snidling
pár  db. bazsalikomlevél
15 dkg.  parmezan
1 ek. spenótpor
2 dl. tejszín
3 dkg. szárított paradicsom
3 dkg. vaj
4 gerezd fokhagyma
 extra szűz olíva
1 cs. spagetti

A recept elkészítése

Egy nagy fazékban megfőzzük a tésztát. Közben pedig elkészítjük a szószt.
A vajat megolvasztjuk a tejszínnel, beleszórjuk a spenótport, hozzáadjuk a ricottát. Sózzuk, borsozzuk. 2 gerezd fokhagymát, petrezselymet, snidlinget és a bazsalikomot felaprítjuk és a felét a  ricottához öntjük. A parmezán felét is belereszeljük..
Egy nagy serpenyőbe öntünk kevés olívát, beleszeleteljük a maradék fokhagymát, rátesszük a kifőtt spagettit és a ricottás öntetet. Alaposan összeforgatjuk, kevés főzőlével felöntjük, ha túl száraznak ítéljük.  A maradék zöldeket is hozzáadjuk. Tálaláskor parmezán forgácsokat készítünk. (én a zöldség hámozóval szoktam) A szárított paradicsomokat felaprítjuk és ezekkel gazdagon megszórjuk a spagettit, és szűz olívával meglocsoljuk. Azonnal tálaljuk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...