2018. március 24.

KÓKUSZOS CSIRKECOMBOK

kókuszos csirkecombok, kókuszos rizzsel

Elég izgalmasra sikeredett ez az étel, így gyorsan meg is osztom veletek. Az úgy kezdődött, kérte a gyerek, hogy curry készüljön a combokból, végig gondoltam, hogy nekem viszont semmi ingerenciám a szokásoshoz. Elkezdtem készíteni valamit, ami nem magyaros és nem is a szokásos ízesítésű curry, viszont a kezdeteknél még fogalmam nem volt róla, hogy mi fog kikerekedni belőle. Aztán főzés közben elkapott az ihlet, elkészült ez a curry jellegű étel, megkóstoltuk és azonnal eldöntöttem, hogy gyors fotó és a recept azonnali legyezése szükségeltetik, mert annyira finom lett.

Hozzávalók

6 db. nyeles csirkecomb ( persze ez nem fontos)
1 fej vöröshagyma
1 nagyobb sárgarépa
1 nagy marék zöldborsó
1 konzerv sűrű kókusztej
2 dl víz
2 gerezd fokhagyma
1 cm friss gyömbér
1 t.k. chili pehely
1 t.k. füstölt pirospaprika
1,5 e.k. garam masala fűszerkeverék
1 k.k. bors
1 t.k. só
1 lime leve
5 dkg szeletelt kókusz
2 e.k. étolaj
1 t.k. étkezési keményítő

rizs

1 bögre basmati rizs
1 e.k. étolaj
3 dkg szeletelt, szárított kókusz
1 t,k. só
2 bögre víz

Elkészítés

Egy nagyobb tapadásmentes serpenyőben tégy étolajat, forrósítsd fel, majd a combokat minden oldalról pirítsd körbe. Majd add hozzá a felkarikázott répát , a szeletelt kókuszt és az apróra vágott hagymát. Keverd el, dínszted pár percet és közben szórd meg a fűszerekkel.
Öntsd fel a vízzel, sózd, borsozd, hagyd forrni 5 percet, majd jöhet a kókusztej, amit előzőleg elkevertél 1 t.k. étkezési keményítővel és a füstölt paprika. 
Amennyiben szükséges, kicsi vizet még adhatsz hozzá. Amikor felforrt, vedd kicsire a lángot alatta és fedővel takard le. 25 perc alatt megpuhul a comb, majd vedd le a fedőt és nagy lángon hagyd kissé besűrűsödni a ragut. Legvégül pedig facsard bele a lime levét. 
Friss petrezselyemmel vagy korianderrel hintsd meg az elkészült ételt.

Közben készítsd el a rizst is. A legjobb választás a basmati, de nálam most jázminból készült.
Egy lábasba hevíts fel 1 e.k. étolajat, szórd rá a rizst. Kevergesd fehéredésig, majd öntsd fel a dupla mennyiségű vízzel, tedd bele a sót és a kókuszt. Hagyd felforrni, majd vedd kicsire a lángot, fedővel zárd le és hagyd 8 percet, majd zárd el a lángot és hagyd még a fedő alatt 8 percet.
Az elkészült rizst egy villával tudod fellazítani.
Tálaláskor készíts egy fészket a rizsből és a közepére kanalazzál a szószból, majd ültesd rá a combokat.


kókuszos csirkecombok




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...