2013. szeptember 15.

TEJFÖLÖS CSODABOGÁR SZŐLŐVEL ( Blogkóstoló 11.)

Tejfölös csodabogár

Egyik kedvenc játékom a Blogkóstoló, amelynek háziasszonya Dina a "tortakirálynő" a Dina világa című blog szerzője, számomra  ismeretlen blogot sorsolt a Vea receptgyűjteményét. Örültem, mert tanulmányozhattam és rengeteg finomságra bukkantam. Én egy egyszerű, de jópofa nevű sütit választottam, aminek az íze és állaga nem okozott csalódást, de menet közben a színes tortadara nagy része köddé vált benne. Veának nagyon szépen bepettyezte a tésztát. Ennek ellenére jó választás volt és köszönöm a receptet.
Én kicsit változtattam, kevesebb cukorral, viszont háromféle szőlővel és citromosan sütöttem meg. A darából is kevesebb került bele, mert csak egy zacsival vettem - lehet, hogy ez volt a baj.

Az eredeti receptet ITT olvashatjátok.

Tejfölös csodabogár

Hozzávalók

20 dkg liszt
20 dkg cukor (nyírfa)
2 egész tojás
1 cs. sütőpor
1 tejföl (375 gramm)
3 dkg tortadara
1 citrom reszelt héja
1 marék különböző szőlő



Elkészítés

A tojásokat keverjük habosra a cukorral, majd a tejföllel is. Reszeljük bele a citrom héját.
A lisztet keverjük el a sütőporral, majd adjuk a tojásos keverékhez.
Egy kisebb tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra. ( én hőlégkeveréssel sütöttem, ezért pár perc után levettem 165 fokra, mert úgy láttam, hogy nagyon sül.)
A tortadarát a legvégén keverjük csak a tésztába és szórjuk meg félbevágott szőlővel.
40 perc alatt  süssük készre.
Vaníliás porcukorral és színes tortadarával megszórva és friss szőlővel kínáljuk.
Már langyosan szépen lehet szeletelni.



Tejfölös csodabogár

10 megjegyzés:

  1. Milyen mókás a neve:) Nagyon egyszerű süti és mégis nagyon finomnak látszik a szőlő meg a színes dara is feldobja, jól választottál:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen Trollanyu, nekem is a neve tetszett meg :) Igaz nem lett színes pettyes a tészta, de könnyű és jó ízű volt.

      Törlés
  2. Óh, ha nem reszeltem le volna tegnap az almát a mai lepényhez tutira elkészítettem volna ezt! Na sebaj, ami késik nem múlik, igaz? ;-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nosza Zsuzsa, hátha neked pettyes marad :) Biztos jó almával is :)

      Törlés
  3. Kedves webmester,


    Észrevettük, hogy sok finom receptek talállhatók a blogodon, és egyúttal szeretnénk bemutatni neked az új honlapunkat, http://www.osszesrecept.hu/ ahol a felhasználók válogathatnak több mint 85 000 összegyüjtött receptek közül. Az oldalon szintén talállható egy rangsor a leggyakrabban látogatott blogokról. Ha hozzácsatolod a te blogodat is, mi indexeljük a recepteket, és a felhasználók ezután receptjeidet könnyen megtalállják a keresőnk segítségével, majd a recept klikkelése után átirányítja őket a te blogodra. Tehát egyre több látogatód lesz az oldalon. Ne aggódj, minden teljesen ingyenes.

    Osszesrecept.hu testvéroldalai megtalállhatók világszerte. Nagyon örülnénk, ha a te blogod is része lenne ennek a nagy családnak.

    Ha bármilyen kérdésed van, kérem lépj velünk kapcsolatba, szivesen segítünk bármivel.

    Üdvözlettel,
    info@osszesrecept.hu

    VálaszTörlés
  4. Szuper választás, nagyon fincsi lehetett ez a süti a szőlővel és a citromos ízesítéssel! :) Gyönyörű az állaga! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen Hankka :) Tényleg nagyon jó volt az állaga.

      Törlés
  5. Ez nagyon jól néz ki!Jót kóstolgattál.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...