2013. április 22.

MEDVEHAGYMÁS TEJBEN SÜLT CSIRKEMELL MEDVEHAGYMÁS FETÁVAL TÖLTÖTT KAGYLÓTÉSZTÁVAL


Ha valakinek még nincs elege a medvehagymából, akkor annak itt egy remek recept.
Alapja a medvehagyma pesto. Be kell, hogy valljam ritkán eszem olyan finomat, mint ez a töltött kagylótészta volt. Biztos, hogy sűrűn fogom ismételni.

Hozzávalók

1 hatalmas csirkemell
fejenként 3-4 db óriás kagylótészta
15 dkg feta
3,5 dl tejföl
1,5 dl tejszín
2 dl tej
3 e.k. medvehagyma pesto + a tálaláshoz
1 kis csokor snidling
olívabogyó
csili
oregánó bőséggel

színes tarka bors
őrölt fekete bors
olíva a sütéshez



Elkészítés

 Először is szeleteljük fel a csirkét.
A tésztát főzzük ki lobogó, sós vízben.
Medvehagyma pesto leírása ITT.
A fetát törjük össze villával, majd keverjük el a medvehagyma pestoval és a tejföllel. Aprítsunk bele snidlinget, borsozzuk, oregánóval és csilipehellyel még ízesítsük. Sót nem adtam hozzá, mivel a feta sós.
A kifőtt tésztát töltsük meg ezzel a keverékkel és tegyük egy hőálló tálba. Öntsünk alá egy kis tejszínt és forró sütőben kissé süssük át. Amikor nagyon bugyog a tejszín és kezd picikét barnulni vegyük ki. Locsolgassuk meg a tetejét a forró tejszínnel, csak azért, hogy puha maradjon, ne száradjon ki.
A húst sózzuk, borsozzuk és gazdagon szórjuk meg oregánóval.
Egy serpenyőben hevítsünk kevés olívát és hirtelen süssük ki a szeleteket.
Amikor kisültek a húsok vegyük le a serpenyőt a tűzről. Öntsünk bele 1/2 dl tejszínt és kevergessük fel vele a pörzsanyagot. Adjunk hozzá 1 kanál medvehagyma pestot, csilipelyhet és oregánót. Tegyük vissza a serpenyőbe a  hússzeleteket, locsoljuk meg tejjel és tegyük a forró sütőbe. Csak addig süssük, amíg felszívja a mártást, egyszer forgassuk meg.
A töltött tésztával és olajbogyókkal tálaljuk. A húsokat megkenhetjük vékonyan a pestoval, vagy külön tálaljuk mellé.
A pestot felturbóztam a maradék snidlinget beleaprítottam.
A pasiknak készült még mellé steak burgonya is, de a tészta bőven elég volt mellé. Isteni volt a krémes töltelékkel, a hús pedig omlós, puha és szaftos volt :)



4 megjegyzés:

  1. Nálatok tényleg minden medvehagymával készül:) Nagyon jól néz ki, én még nem unom, mert itt nincs, így csak nézegetem a klassz recepteket:)

    VálaszTörlés
  2. Aha, itt az ígért fetás-medvehagymapestós recept! :) Még szerencse, hogy nem hallatszik, mekkorát nyeltem a képet nézegetve! :) Nagyon guszta, a husi is finom lehet, de ez a töltött kagylótészta, ez valami isteni! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg isteni volt a a töltött tészta:) Én szeretném, ha hallanánk és kóstolhatnánk valahogy az éterben, annyira szuper lenne :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...